dilluns, 22 de desembre del 2008
La meva UAA
dimecres, 17 de desembre del 2008
Classe de Jclic
dilluns, 8 de desembre del 2008
Experiències a les escoles
- Inconvenients- matèries per aplicar-ho
- Mostrar més activitats del tipus assignat (pàgina Zona clic )
Cada grup haurà d'explicar a tota la classe les conclusions que ha tret sobre els punts anteriors.Activitats per als grups:
Grup 1: Maria
- Resposta escrita (llegeix i escriu) http://mrn.cult.gva.es/descarregues/descarregues_archivos/slide0001.htm
-Text: ordenar text (frases animals) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/memori.htm
Grup 2: Helena
- Audio (numbers - anglès) http://www.vedruna-angels.org/index.php?module=detic_portal&url=antiga/clicsprim.htm
Grup3: Marta
- Associació (s sonora- s sorda) http://www.vedruna-angels.org/antiga/clicsprim/4/ssordaisonora2.htm
Grup 4: Núria
- Sopa de lletres ( adjectius) http://www.vedruna-angels.org/antiga/clicsprim/4/sopalletres.htm
Grup 5: Carlos
- Memoria ( infantil) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/memori.html
- Trencaclosques (infantil) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/trencap5.htmlv
diumenge, 7 de desembre del 2008
La Televisió
La televisió: un gran mitjà educatiu
Podem dir que la TV és el mitjà de comunicació que més ha canviat i transformat la intersecció humana al llarg del segle XX i el que ha causat un impacte més gran en el si del nostre sistema educatiu .
Degut a la seva gran implantació el mateix medi televisiu ha anat generant tota una sèrie de programes que se’n diuen educatius que transmeten continguts audiovisuals que modifiquen, o intenten modificar, l’estructura de coneixements del receptor (en aquest cas el telespectador).
Tipus de Televisions educatives:
A. Televisió per a l’ensenyança: constitueix el medi idoni per formar a distància a totes aquells subjectes que per les seves característiques o per la seva especial situació social, laboral, familiar, ... no poden acudir al sistema educatiu reglat i presencial.
B. Televisió Cultural: qualsevol tema pot ser objecte d’aquests programes i la planificació d’aquests no respon a cap seqüència temporal. Això vol dir que la seva aportació a la formació del receptor no passa de ser una sèrie de petits retalls sense cap possibilitat d’embarcar-se dins d’un plantejament més global (dins del propi medi).
C. La televisió Educativa: aquesta televisió contempla tota una sèrie de continguts que tenen algun tipus interès educatiu i/o formatiu, però que per una o altra raó no poden ser contemplats dins del sistema educatiu formal. Són aquells temes que estan dins de la programació d'una manera sistemàtica i organitzada i amb una finalitat concreta.
La televisió: una font de porqueria pels nens
• Què és la teleporqueria?
Podríem definir aquest tipus de emissió televisiva, com aquella que no aporta cap mena de contingut intel·lectual, cultural, educatiu, o de interès conceptual...sinó que, més aviat fomenta aquella mena de informacions transversals que es basen en continguts sense cap tipus de sentit i es concentren en el morbo, el show, i el muntatges inventats basats, tan sols, en enriquir-se econòmicament un mateix.
En el que s'intenta captivar el telespectador a través del “no pensar” i oblidar els problemes envers la vida personal.
dimecres, 26 de novembre del 2008
Quin és el problema de la LEC?
EL dia 13 de novembre hi havia convocada una vaga per part del docents i dels alumnes per manifestar-se contra alguns punts de la nova Llei Educativa de Catalunya, la LEC. Ja anteriorment s’havia produït una vaga, concretament el 14 de febrer d’aquest mateix any i pel mateix motiu, però amb una gran diferència, aquest cop la vaga havia resultat ser molt minsa , no va ser una vaga unitària.
Els mestres es manifesten pel desacord amb dos punts en concret que hi ha en aquesta llei on suposadament fa referència al autofinançament de les escoles 8 com si passessin a ser concertades) i pel canvi de funcions dels directors i el equips directius dels centres ja que podran avaluar i seleccionar els docents.
Opinió personal:
Jo considero que s’està exagerant i maximitzant la situació envers a les vagues convocades pels sindicats com Ustec- Stec, CC OO o UGT. crec que els mitjans de comunicació confonen als pares i mares i fins i tot als docents amb les noticies que redacten. Molts cops afirmen els comentaris que realitzen docents que estan en contra dels punts esmentats anteriorment però mai els comparen per que la societat vegi què posa realment a la nova llei, la LEC.
A més a més cal remarcar que amb aquesta última vaga s’ha vist com només ha estat seguida per un 17.77 per cent dels mestres de primària cosa que vol dir que la resta consideren encertada la nova llei igual que el 80 per cent del Parlament amb què es va aprovar la LEC el 29 de juliol del 2008, tot i que hi ha grups polítics que presenten esmenes per poder revocar certs aspectes de la llei, com el de l’autofinançament o si més no que es retoqui el text per no donar lloc a males interpretacions.
Conferència d'Anna Pérez
A la conferència també es van mostrar exemples de blogs fets pels alumnes i projectes que connectaven escoles. Aquest últim cas va ser el projecte Fora Muralles que consistia a repartir per a les escoles unes quantes lletres de l'abecedari i buscar paraules que trenquessin barreres. Tots hi van participar i van sortir paraules molt boniques plenes de sentit com per exemple Zàping, que trenca les barreres d ela comunicació.
Altres punts a destacar és el de si tots els nens s'estan preparant per al futur"estem segurs que estem preparant els nens pel futur?" es preguntava l'Anna. Moltes escoles encara no utilitzen els recursos que hi han a les xarxes per poder modernitzar i ensenyar a utilitzar una eina dús diari com és Internet i l'ordinador.
Citacions i comentaris:
Intercanvi d'idees i opinions; amb la utilització dels blogs és molt fàcil exposar el teu punt de vista envers un article o una entrada d'un tema que en tens coneixement, alhora que et comuniques aprenent sobre allò que l'autor del blog ha escrit.
Veure recompensada la feina que fan els alumnes; els alumnes veuen que a través de projectes educatius a través del blogs es reben opinions sobre la feina feta. a més a més els pares i altra gent d'arreu del món pot accedir aquella feina realitzada.
Col·laboració entre alumnes i escoles: sovint els blog poden estar compartits entre escoles8si fan un conte conjunt) o els propis alumnes en grups creen les entrades , els textos i triant els temes de què parla, fent com un diari de classe.
Realment la conferència em va resultar mol profitosa per poder conscienciar-me de l’abast que tenen els blogs envers els conceptes educatius. Possiblement l'utilitzi en un futur, esperem que no molt llunyà , per quan sigui mestra.
dilluns, 24 de novembre del 2008
diumenge, 23 de novembre del 2008
Conceptualització de l'aprenentatge amb l'ordinador
Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.
L'ordinador ens dóna molts recursos que agilitzen molts processos com els de pintar, retallar, copiar etc.. tot i que no vol dir que es deixin de fer manualment. Programes per pintar agilitzen la feina en el cas que ens hàgim equivocat. Aquestes eines haurien de ser ensenyades als alumnes de les escoles per tal de poder-los donar eines més ràpides que en algunes ocasions trobaran a faltar al dia a dia. L'ordinador amplifica els recursos d'esccriptura, dibuix etc.. Per contra ni ha que pensen que les eines dels ordinadors no fan més que sistematitzar i que no deixen veure les possibilitats educatives que hi conté, com per exemple en Jordi Vivancos.
dimarts, 18 de novembre del 2008
Creació d'un vídeo
- Tenir instal·lat el programa Pinnacle Studio Plus 11.
- Passar la gravació al programa, per això vam conectar la camara amb la cinta a l'interior i vem prèmer la pestanya de Capturar. El pas d'informació va trigar uns minuts.
- Seleccionar les sequències que volliem utilitzar per fer la realització del video.
- Incorporar la música, impoortant-la des del mateix programa alhora que l'haviem d'anar pujant i baixant el volum segons l'escena.
- Per últim vam incorporar imatges, lletres en el vídeo, al inici, al mig com un subtítol i al final.
dimecres, 5 de novembre del 2008
Audacity
La pràctica que vam fer a classe consistia a incorporar un tall de veu al bell mig d'una cançó i fer alguns efectes de so.
Passos per realitzar la pràctica:
- Una cançó en format Mp3 i el programa Audacity.
- Grabar un tall de veu utilitzant un micròfon. La gravació és d'allò més senzilla, únicament cal conecta el micro i premer el rec, rodona vermella, llabors ja es pot gravar. Per finalitzar la grabació s'ha de prémer stop.
- Un cop em grabar obrim la cançó desitjada des del audacity.
- Subrallem el tall de veu que em grabat i fem els passos següents: Editar/Retallar.
- Un cop hem retallat busquem el lloc on volem incorporar aquesta intervenció dins la cançó. en el cas que es vulgui penjar la cançó en un Blog és convenien escursar la cançó seleccionant la part que es vol treure i prement Editar/Eliminar.
- Ara ja tenim el tall de veu incorporat al cançó.
Per què quedi millor en el mateix programa hi han uns efectes amb els quals pots incorpora-los a la cançó, com per exemple:
Fàding
És un efecte el qual varia la intensitat del volum al principi o del final de la cançó. El fàding d'inici fa que la cançó comenci de fluix a fort i el fàding final, de fort a fluix. Per dur-ho a terme hem de seleccionar la part que volem afegir aquest efecte, la subrallem i anem a Efectes/Fàding d'inici o Efectes/fàding final.
Silenciar un tros de la cançó
Silenciar un tros de la cançó, per exemple mentre es reprodueix el tall de veu. Per fer això hem de selcionar la part que es vol silenciar i posteriorment seleccionar una icona que està a la taula d'eines. L'eina que s'ha de prémer és aquella que es veu una línia llisa enmig de dues barres verticals.
En el cas que la vulguem penjar en el Blog ens hem de crear una compte al www.Goear.com i penjar la cançó. un cop fet hem de seleccionar l'enllaç que ens donen i posar-lo al text del blog (des de "Modificar l'html").
Aqui us mostro la cançó:
dimecres, 22 d’octubre del 2008
Proposta de la sessió didàctica JCLic
- Exposar el programa del JClic:
- Demostració de l'explicació del punt anterior, a través de la pàgina del JClic:
- Ensenyar la nostra creació dels diferents exercicis.
- Participació per part de l'alumnat a les propostes de les diferents activitats creades per nosaltres.
- Aprofundiment de l'estudi del JClic, en una aula escolar que en faci ús.
- Conclusions i torn de preguntes.
GRUP 1:
Maria Buj
Marta Lapuente
Helena Payan
Carlos Romero
Núria Torres
dissabte, 18 d’octubre del 2008
Tractament de la Imatge
El Format: és el tipus de compresió que té la imatge(bmp,jpg ,...)
Per poder realitzar la pràctica encomenada; penjar una imatge a tamany real, una reduida i una altre d'escapçada, utilitzaré el GIMP, un programa per retocar imatges.
Per fer-ho cal tenir instal·lat el programa, per si de cas no es tingués prem el Clic per poder-te'l descargar.
Passos a seguir per dur a terme la pràctica:
Fotografia tamany real
- Obrir la imatge desitjada a través del GIMP.
- Guardar la imatge sense retocar en format jpg.
Fotografia Escalada
- Obrir la imatge inicial amb el GIMP.
- Realitzem els passos seguents: Imatge/Escalar imatge.
- Modifiquem la grandària de la imatge i premem el Tabulador perque no es canvii la proporció de la imatge.
- Un cop escalada, la guardem amb un altre nom al de la imatge inicial.
Fotografia escapçada
- Obrim la imatge inicial amb el GIMP.
- Busquem l'eina Escapçar a la taula d'eines.
- Seleccionem allò que volem retallar i premem.
- Un cop tenim la imatge retallada ja podem guardar-la.
Imatge tamany real
Imatge escalada
Imatge escapçada
Tractament de la Imatge
Primerament hem de saber quins són els elements que la composen:
Els píxels: és cada un dels quadradets petits que conté la imatge. Cada un d’ells representa un color, d’aquesta manera es forma una fotografia.El conjunt de píxels que formen una imatge s’anomena mapa de bits.
diumenge, 5 d’octubre del 2008
Les pissarres digitals
La noticia es centrava en l’aplicació de pissarres digitals a l’escola madrilenya Colegio Bases de La Moraleja on es mostra les beneficioses aplicacions de les noves tecnologies ja que permeten al mestre una gran llibertat alhora d’explicar els temes com en el cas de l’estudi de les plantes, on des d’un sol clic el mestre ensenya qualsevol tipus de fulla o arbre. És una aplicació tecnològica que aporta proximitat en el món real i a la vegada una major interacció amb l’alumnat, ja que des d’una pantalla poden veure com batega del cor a través d’una vídeo.
Aquí enllaço l’article
Jo opino que les noves tecnologies si que poden servi per millorar el sistema de les classes i augmentar l’interès dels infants ja que per buscar qualsevol tipus d’informació recorren a Internet en lloc d’endinsar-se en el món dels llibres. Tot i això en cap moment recolzo la idea d’abandonar la cal·ligrafia tradicional amb el full de paper i el llapis com s’està fent en alguns centres on s’han incorporat aquestes tecnologies on s’escriu en una pantalla amb un bolígraf digital.
A més a més també s’estan desenvolupant unes altres tecnologies amb que no estic d’acord. En aquest cas són uns aparells que tindrien els alumnes amb els quals no caldria respondre el mestre aixecant la mà, sinó prement un botó en un comandament que per via radiofreqüència arriba a la pissarra digital i sap qui ha respòs correctament i qui no. Considero que a l’aula s’ha de ser interactiu i que part de les noves tecnologies si proporcionen aquesta habilitat però no cal abusar-ne.