dimecres, 22 d’octubre del 2008

Proposta de la sessió didàctica JCLic

Proposta del trebal Jclic

  • Exposar el programa del JClic:
En aquest apartat el que volem explicar és: la funció i finalitat del programa amb el que treballarem. Tot això ho farem a travès d'un correu que serà enviat prèviament a tots els alumnes del grup E1, on se'ls avisarà que a la carpeta compartida de l'assignatura hi ha un document on estarà explicat el primer punt del treball.

  • Demostració de l'explicació del punt anterior, a través de la pàgina del JClic:
En aquest punt, ens endinsarem en la pàgina del JClic, ensenyant diferents exemples als alumnes perquè comprenguin el que han llegit anteriorment, d'una manera pràctica.

  • Ensenyar la nostra creació dels diferents exercicis.
Mostrarem les nostres activitats creades a la resta de la classe. A partir d'això, ensenyarem com s'obté el resultat d'aquestes creacions, juntament amb els passos a seguir.

  • Participació per part de l'alumnat a les propostes de les diferents activitats creades per nosaltres.
* Per realitzar aquesta activitat, és necessari que els alumnes tinguin instal·lats el JClic, si no fos possible, haurien de descarregar el programa "java".

  • Aprofundiment de l'estudi del JClic, en una aula escolar que en faci ús.
El que pretenem és assistir a una aula d'una escola i comprovar com els alumnes és desenvolupen amb el JClic. L'experiència la passarem en format audiovisual per a la resta de classe.

  • Conclusions i torn de preguntes.


GRUP 1:
Maria Buj
Marta Lapuente
Helena Payan
Carlos Romero
Núria Torres

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Tractament de la Imatge

Primerament hem de saber quins elements la componen:

El Píxel
És cada un dels quadrets petits que conté la imatge. Cada un d’ells representa un color, d’aquesta manera compon una fotografia.El conjunt de píxels que formen una imatge s’anomena mapa de bits.
El nombre de píxel que té una imatge es pot esbrinar prement el botó dret a sobre la imatge i a continuació prement "Propietats" i accedint a "Opcions avançades".
A partir d'aqui ens interessa saber quin´s altres coneixaments hem de tenir per manipular una imatge:

La Grandària: és la quantitat de píxels que té la imatge.
El Pes: és l'espai que ocupa la imatge, com més píxels tingui més pesada serà.
El Format: és el tipus de compresió que té la imatge(bmp,jpg ,...)

Per poder realitzar la pràctica encomenada; penjar una imatge a tamany real, una reduida i una altre d'escapçada, utilitzaré el GIMP, un programa per retocar imatges.
Per fer-ho cal tenir instal·lat el programa, per si de cas no es tingués prem el Clic per poder-te'l descargar.


Passos a seguir per dur a terme la pràctica:

Fotografia tamany real
  1. Obrir la imatge desitjada a través del GIMP.

  2. Guardar la imatge sense retocar en format jpg.

Fotografia Escalada

  1. Obrir la imatge inicial amb el GIMP.

  2. Realitzem els passos seguents: Imatge/Escalar imatge.

  3. Modifiquem la grandària de la imatge i premem el Tabulador perque no es canvii la proporció de la imatge.
  4. Un cop escalada, la guardem amb un altre nom al de la imatge inicial.

Fotografia escapçada

  1. Obrim la imatge inicial amb el GIMP.

  2. Busquem l'eina Escapçar a la taula d'eines.

  3. Seleccionem allò que volem retallar i premem.

  4. Un cop tenim la imatge retallada ja podem guardar-la.

Imatge tamany real




Imatge escalada


Imatge escapçada


Tractament de la Imatge

Com podem modificar una imatge?



Primerament hem de saber quins són els elements que la composen:



Els píxels: és cada un dels quadradets petits que conté la imatge. Cada un d’ells representa un color, d’aquesta manera es forma una fotografia.El conjunt de píxels que formen una imatge s’anomena mapa de bits.

diumenge, 5 d’octubre del 2008

Les pissarres digitals

“ Martínez, ¡encienda la pizarra!”, aquesta va ser la noticia que vaig llegir al diari Metro mentre tornava amb tren cap a casa. Lògicament i vaig prestar-hi molta atenció, acabava de sortir de la primera classe de Noves Tecnologies aplicades a l’educació on havíem estat tractant sobre la utilització de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació).

La noticia es centrava en l’aplicació de pissarres digitals a l’escola madrilenya Colegio Bases de La Moraleja on es mostra les beneficioses aplicacions de les noves tecnologies ja que permeten al mestre una gran llibertat alhora d’explicar els temes com en el cas de l’estudi de les plantes, on des d’un sol clic el mestre ensenya qualsevol tipus de fulla o arbre. És una aplicació tecnològica que aporta proximitat en el món real i a la vegada una major interacció amb l’alumnat, ja que des d’una pantalla poden veure com batega del cor a través d’una vídeo.

Aquí enllaço l’article


Jo opino que les noves tecnologies si que poden servi per millorar el sistema de les classes i augmentar l’interès dels infants ja que per buscar qualsevol tipus d’informació recorren a Internet en lloc d’endinsar-se en el món dels llibres. Tot i això en cap moment recolzo la idea d’abandonar la cal·ligrafia tradicional amb el full de paper i el llapis com s’està fent en alguns centres on s’han incorporat aquestes tecnologies on s’escriu en una pantalla amb un bolígraf digital.
A més a més també s’estan desenvolupant unes altres tecnologies amb que no estic d’acord. En aquest cas són uns aparells que tindrien els alumnes amb els quals no caldria respondre el mestre aixecant la mà, sinó prement un botó en un comandament que per via radiofreqüència arriba a la pissarra digital i sap qui ha respòs correctament i qui no. Considero que a l’aula s’ha de ser interactiu i que part de les noves tecnologies si proporcionen aquesta habilitat però no cal abusar-ne.