dilluns, 22 de desembre del 2008

La meva UAA

Aquí os mostraré el procés que he seguit per a relitzar al meva primera unitat d'aprenentatge autònom. Primer de tot cal explicar què és una UAA. tal i com he mencionat la UAA són les sigles de Unitat d'Aprenentatge Autònom. això vol dir que és una pàgina web on hi ha teoria i propostes d'exercicis per a realitzar posteriorment de la lectura. Aquestes Unitats s'anomenen d'autoaprenentatge per què no cal que cap mestre t'expliqui la teoria ja que ja hi és penjada.
Per tal de prosseguir amb l'explicació començaré explicant quins passos he seguit per relaitzar-la:
Primer de tot vaig pensar i escollir el tema del qual volia tractar, en el meu cas vaig escollir la gramàtica catalana i els dialectes. més tard vaig crae un espai web utilitzant el google sites, de google( només es requereix que tinguis una compte de gmail). Un cop la vaig crear, hi vaig anant posan't noves pàgines, fins a obtenir-ne 4; Introducció, Les oracions, Els dialectes del català i per últim Autora, on explicava qui havia creat aquell espai i el perquè.
un cop la teoria ja estava escrita, vaig decidir realitzar les activitats Jclic per tal que els visitants de la pàgina pog´´essin posar-se a prova després de la lectura. Vaig decidir fer dos projectes Jclic, un de dialèctica i un altre de la gramàtica. Cadascún d'ells acull diverses activitats relacionades ttotalmnet amb el contingut de la pàgina web.
un cop vasig tenir tant la pàgina acabada i les activitats, vaig prosseguir a transformar les adtivitats Jclic en activitats htm, alhora que les penjava en un espai del Blink, des d'on estarien les meves activitats penjades en la red.
per poder transfomar les activitats calia fer el següent:
1. Obrir el projecte des del programa Jclic author.
2. Anar a Eines/Crear una pàgina web
3. Escriure a la URL la direcció següent: http://grups.blanquerna.url.edu/1e2008jclic/mariabj/ més el nom de la activitat.
4. Un cop s'ha transformat calia anar al Blink i penja rtant el document de la activitat en format jclic.zip com el htm o html
Per acabar la UAA cal enllaçar les activitats corresponents amb la seva teroia. l'enllaç serà el mateis que hem escrit anteriorment en la finestreta de crear una pàgina web.
M'agradaria fer palesa al i·lusió que m'ha fet poder crear una pàgina web sencilla i haber craet unes activitats Jclic on tothom que volgui les podrà realitza.
ara si que per acabr enllaço la meva UAA aquí.

dimecres, 17 de desembre del 2008

Classe de Jclic

L'altre dia el meu grup de Jclic varem fer la sessió didàctica davant dels nostres companys. Un cop realitzada vam haver de passar tota la informació que teniem sobre el Jclic a un google sites. després de varies modificacions hem obtingut un resultat el qual estem satisfets de la feina feta, per això enllaço aquí l'espai web del que he parlat.

dilluns, 8 de desembre del 2008

Experiències a les escoles

- Avantatges
- Inconvenients- matèries per aplicar-ho
- Mostrar més activitats del tipus assignat (pàgina Zona clic )

Cada grup haurà d'explicar a tota la classe les conclusions que ha tret sobre els punts anteriors.Activitats per als grups:

Grup 1: Maria

- Resposta escrita (llegeix i escriu) http://mrn.cult.gva.es/descarregues/descarregues_archivos/slide0001.htm

-Text: ordenar text (frases animals) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/memori.htm

Grup 2: Helena

- Audio (numbers - anglès) http://www.vedruna-angels.org/index.php?module=detic_portal&url=antiga/clicsprim.htm

Grup3: Marta

- Associació (s sonora- s sorda) http://www.vedruna-angels.org/antiga/clicsprim/4/ssordaisonora2.htm

Grup 4: Núria

- Sopa de lletres ( adjectius) http://www.vedruna-angels.org/antiga/clicsprim/4/sopalletres.htm

Grup 5: Carlos

- Memoria ( infantil) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/memori.html

- Trencaclosques (infantil) http://www.vedruna-angels.org/antiga/Clicsinf/P5/trencap5.htmlv

diumenge, 7 de desembre del 2008

La Televisió

Introducció
Donada la gran implantació de la televisió al nostre context social, familiar, etc. i la clara presència d’aquesta a la nostra vida quotidiana ens ha de permetre plantejar-nos des d’un punt de vista educatiu, a posar la imatge al servei del model comunicatiu tradicional, ens ha de permetre connectar i sintonitzar amb uns alumnes clarament influenciats per la cultura on estan immersos i ha de suposar el punt de partida d’un procés gradual de reflexió, diàleg i investigació.

La televisió: un gran mitjà educatiu

Podem dir que la TV és el mitjà de comunicació que més ha canviat i transformat la intersecció humana al llarg del segle XX i el que ha causat un impacte més gran en el si del nostre sistema educatiu .
Degut a la seva gran implantació el mateix medi televisiu ha anat generant tota una sèrie de programes que se’n diuen educatius que transmeten continguts audiovisuals que modifiquen, o intenten modificar, l’estructura de coneixements del receptor (en aquest cas el telespectador).

Tipus de Televisions educatives:

A. Televisió per a l’ensenyança: constitueix el medi idoni per formar a distància a totes aquells subjectes que per les seves característiques o per la seva especial situació social, laboral, familiar, ... no poden acudir al sistema educatiu reglat i presencial.

B. Televisió Cultural: qualsevol tema pot ser objecte d’aquests programes i la planificació d’aquests no respon a cap seqüència temporal. Això vol dir que la seva aportació a la formació del receptor no passa de ser una sèrie de petits retalls sense cap possibilitat d’embarcar-se dins d’un plantejament més global (dins del propi medi).

C. La televisió Educativa: aquesta televisió contempla tota una sèrie de continguts que tenen algun tipus interès educatiu i/o formatiu, però que per una o altra raó no poden ser contemplats dins del sistema educatiu formal. Són aquells temes que estan dins de la programació d'una manera sistemàtica i organitzada i amb una finalitat concreta.

La televisió: una font de porqueria pels nens

• Què és la teleporqueria?


Podríem definir aquest tipus de emissió televisiva, com aquella que no aporta cap mena de contingut intel·lectual, cultural, educatiu, o de interès conceptual...sinó que, més aviat fomenta aquella mena de informacions transversals que es basen en continguts sense cap tipus de sentit i es concentren en el morbo, el show, i el muntatges inventats basats, tan sols, en enriquir-se econòmicament un mateix.
En el que s'intenta captivar el telespectador a través del “no pensar” i oblidar els problemes envers la vida personal.