dimecres, 26 de novembre del 2008

Quin és el problema de la LEC?

Resum de la notícia que podeu trobar aqui:

EL dia 13 de novembre hi havia convocada una vaga per part del docents i dels alumnes per manifestar-se contra alguns punts de la nova Llei Educativa de Catalunya, la LEC. Ja anteriorment s’havia produït una vaga, concretament el 14 de febrer d’aquest mateix any i pel mateix motiu, però amb una gran diferència, aquest cop la vaga havia resultat ser molt minsa , no va ser una vaga unitària.
Els mestres es manifesten pel desacord amb dos punts en concret que hi ha en aquesta llei on suposadament fa referència al autofinançament de les escoles 8 com si passessin a ser concertades) i pel canvi de funcions dels directors i el equips directius dels centres ja que podran avaluar i seleccionar els docents.


Opinió personal:

Jo considero que s’està exagerant i maximitzant la situació envers a les vagues convocades pels sindicats com Ustec- Stec, CC OO o UGT. crec que els mitjans de comunicació confonen als pares i mares i fins i tot als docents amb les noticies que redacten. Molts cops afirmen els comentaris que realitzen docents que estan en contra dels punts esmentats anteriorment però mai els comparen per que la societat vegi què posa realment a la nova llei, la LEC.
A més a més cal remarcar que amb aquesta última vaga s’ha vist com només ha estat seguida per un 17.77 per cent dels mestres de primària cosa que vol dir que la resta consideren encertada la nova llei igual que el 80 per cent del Parlament amb què es va aprovar la LEC el 29 de juliol del 2008, tot i que hi ha grups polítics que presenten esmenes per poder revocar certs aspectes de la llei, com el de l’autofinançament o si més no que es retoqui el text per no donar lloc a males interpretacions.

Conferència d'Anna Pérez

La mestra de primària Anna Perez va venir a fer-nos una conferència sobre els blogs tant dins com a fora de l'escola. Personalment, no sabia com de profitós podia ser el recurs dels blogs a l'escola. Durant la conferència es van tractar l'inici dels blogs explicant què era el web 2.0, una nova manera de poder penjar i compartir informació fent xarxa. Cal destacar que la conferenciant està exercint de mestre a l'escola Ceip Drassanes de Barcelona on aplica el recurs dels Blogs a les aules d'una manera molt interactiva i educativa. Ens va parlar de la importància dels blogs, tal i com va dir " els blogs creen xarxa" referint-se a la gran interacció que tú tens alhora d'escriure articles i opinions però que alhora altres persones et poden felicitar per l'escrit realitzat, et poden ajudar en el cas que plantegis alguna pregunta o fins i tot es poden crear debats molt interessants a partir d'un sol escrit.

A la conferència també es van mostrar exemples de blogs fets pels alumnes i projectes que connectaven escoles. Aquest últim cas va ser el projecte Fora Muralles que consistia a repartir per a les escoles unes quantes lletres de l'abecedari i buscar paraules que trenquessin barreres. Tots hi van participar i van sortir paraules molt boniques plenes de sentit com per exemple Zàping, que trenca les barreres d ela comunicació.

Altres punts a destacar és el de si tots els nens s'estan preparant per al futur"estem segurs que estem preparant els nens pel futur?" es preguntava l'Anna. Moltes escoles encara no utilitzen els recursos que hi han a les xarxes per poder modernitzar i ensenyar a utilitzar una eina dús diari com és Internet i l'ordinador.

Citacions i comentaris:

Intercanvi d'idees i opinions; amb la utilització dels blogs és molt fàcil exposar el teu punt de vista envers un article o una entrada d'un tema que en tens coneixement, alhora que et comuniques aprenent sobre allò que l'autor del blog ha escrit.

Veure recompensada la feina que fan els alumnes; els alumnes veuen que a través de projectes educatius a través del blogs es reben opinions sobre la feina feta. a més a més els pares i altra gent d'arreu del món pot accedir aquella feina realitzada.

Col·laboració entre alumnes i escoles: sovint els blog poden estar compartits entre escoles8si fan un conte conjunt) o els propis alumnes en grups creen les entrades , els textos i triant els temes de què parla, fent com un diari de classe.

Realment la conferència em va resultar mol profitosa per poder conscienciar-me de l’abast que tenen els blogs envers els conceptes educatius. Possiblement l'utilitzi en un futur, esperem que no molt llunyà , per quan sigui mestra.

dilluns, 24 de novembre del 2008

El meu primer Jclic

Clica aquí per veure el meu primer projecte d'activitats de Jclic.

diumenge, 23 de novembre del 2008

Conceptualització de l'aprenentatge amb l'ordinador

Metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor.
L'ordinador no pot realitzar tota la funció del docent envers l'alumne. Diversos programes instruexen als alumnes enlloc d'ajudar-los a compendre certs coneixements, no surt beneficiada la figura del mestre, que desapareix per la d'un alumne que no comprèn les coses. Actualment hi han uns programes que ajuden als mestres i als alumnes, a uns els hi agilitza la correcció i l'avaluació alhora que als altres practiquen d'una manera més divertida, i que es pot adaptar el tipus d'activitat al seu nivell o al tipus de coneixement que es vol reforçar. Els programes d'aquest tipus poden ser les activitat de Jclic, sovient realitzades pels pròpis mestres.

Metàfora de construcció: l'ordinador com a alumne.
Als anys 60, Papert va ser un dels primers en voler teoritzar que l'alumne utilitzés l'ordinador com una font de coneixement i que através dels seus interessos indagués i busqués respostes alhora que anés creant el seu coneixement. El nen havia d'utilitzar un ordinador que estigués adaptat a ell amb un nou llenguatje informàtic, el LOGO (micromons), que a través d'imatges i paraules curtes i conscíses agilitzen la navegació i la utilització de l'ordinador. Els nens fan programes de tipus que vol, per exemple un programa de matemàtiques i càlcul.
Aviat alguns s'hi van oposar dient que no calia passar d'un ensenyament instructiu centrat en el coneixement del mestres envers als alumnes a eliminar la figura del mestre per un ordinador on el nen s'autoensenya. El punt mig és el millor, el del mestre que guia la descoberta de coneixement dels alumnes a través de l'ordinador. El nen fa un proces d'aprenentatge per poder ensenyar als altres, al ordinador. Tú ja has d'haver cercat el tema i entès, posteriorment fas activitats pels companys.

Metàfora del laboratori: L'ordinador coma simulador.
Hi han programes simuladors que mostren processos de la realitat que nosaltres no podem experimentar mitjançant l'activitat interactiva de l'alumne sempre amb una funció de prova. Un simulador mostra processos d'una manera bastant simple, per exemple el creixement d'una planta en el cas que plantis la llabor, la reguis i estigui al sol. Els nen poden apendre a través d'aquest programes tot i que tenen una movilitat limitada envers als micromons de Papert. En aquests casos la simplificació pot donar lloc a interpretacions equívoques.

Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.

L'ordinador ens dóna molts recursos que agilitzen molts processos com els de pintar, retallar, copiar etc.. tot i que no vol dir que es deixin de fer manualment. Programes per pintar agilitzen la feina en el cas que ens hàgim equivocat. Aquestes eines haurien de ser ensenyades als alumnes de les escoles per tal de poder-los donar eines més ràpides que en algunes ocasions trobaran a faltar al dia a dia. L'ordinador amplifica els recursos d'esccriptura, dibuix etc.. Per contra ni ha que pensen que les eines dels ordinadors no fan més que sistematitzar i que no deixen veure les possibilitats educatives que hi conté, com per exemple en Jordi Vivancos.

dimarts, 18 de novembre del 2008

Creació d'un vídeo

Durant una setmana el meu grup i jo vam crear un video. El professor ens va demanar que el fessim a partir d'un sentiment. Nosaltes després de fer una prèvia pluja d'idees vem decidir tractar l'estrés de la ciutat comparart amb lal calma d'un jardí.
Primer de tot vem haver de pensar què és el que voliem gravar. Vem decidir filmar sequències de cotxes i trossos on es mostrés un ambient calmat i serè.
Aquest va ser el nostre guió:
1. La successió de cotxes ràpid i sorollossos intercalant imatges tranquiles i relaxans.
La gravació havia de durar uns 10-12 minuts en un una cinta miniDV per tal que donès temps de gravar la filmació al Pc. En total el montatge havia de durar uns 3 minuts com a màxim.
Per poder realitzar la pràctica vem fer els passos següents:
  1. Tenir instal·lat el programa Pinnacle Studio Plus 11.
  2. Passar la gravació al programa, per això vam conectar la camara amb la cinta a l'interior i vem prèmer la pestanya de Capturar. El pas d'informació va trigar uns minuts.
  3. Seleccionar les sequències que volliem utilitzar per fer la realització del video.
  4. Incorporar la música, impoortant-la des del mateix programa alhora que l'haviem d'anar pujant i baixant el volum segons l'escena.
  5. Per últim vam incorporar imatges, lletres en el vídeo, al inici, al mig com un subtítol i al final.
Ara el video ja estva acabat, només faltava editar-lo i penjar-lo al YouTube. Abans, però vam haver de prèmer la pestanya Hacer Vídeo. Abans vam haver de guardar-ho en un altre format wmv (windows media video). Ara si que apretem hacer vídeo i ho fem amb Pal alta, per poder-lo penjar i que es vegi amb bones condicions. Per penjar el video a You tube primer ens vam haver d'obrir una compte.
Recomanacions:
You Tube no admet videos que durin més de 10 minuts o que pesin més de 100Mb.
A continació us mostro el video realitzat pel meu grup:

dimecres, 5 de novembre del 2008

Audacity

Audacity és un programa gratuit que ens ofereix la possibilitat de modificar les nostres cançons, reduir el volum, i fer-lis molts més efectes que explicaré a continuació:

La pràctica que vam fer a classe consistia a incorporar un tall de veu al bell mig d'una cançó i fer alguns efectes de so.

Passos per realitzar la pràctica:

  1. Una cançó en format Mp3 i el programa Audacity.
  2. Grabar un tall de veu utilitzant un micròfon. La gravació és d'allò més senzilla, únicament cal conecta el micro i premer el rec, rodona vermella, llabors ja es pot gravar. Per finalitzar la grabació s'ha de prémer stop.
  3. Un cop em grabar obrim la cançó desitjada des del audacity.
  4. Subrallem el tall de veu que em grabat i fem els passos següents: Editar/Retallar.
  5. Un cop hem retallat busquem el lloc on volem incorporar aquesta intervenció dins la cançó. en el cas que es vulgui penjar la cançó en un Blog és convenien escursar la cançó seleccionant la part que es vol treure i prement Editar/Eliminar.
  6. Ara ja tenim el tall de veu incorporat al cançó.

Per què quedi millor en el mateix programa hi han uns efectes amb els quals pots incorpora-los a la cançó, com per exemple:

Fàding

És un efecte el qual varia la intensitat del volum al principi o del final de la cançó. El fàding d'inici fa que la cançó comenci de fluix a fort i el fàding final, de fort a fluix. Per dur-ho a terme hem de seleccionar la part que volem afegir aquest efecte, la subrallem i anem a Efectes/Fàding d'inici o Efectes/fàding final.

Silenciar un tros de la cançó

Silenciar un tros de la cançó, per exemple mentre es reprodueix el tall de veu. Per fer això hem de selcionar la part que es vol silenciar i posteriorment seleccionar una icona que està a la taula d'eines. L'eina que s'ha de prémer és aquella que es veu una línia llisa enmig de dues barres verticals.

Un cop ja està modificada la cançó, la guardem amb format Mp3, per poder-ho fer em de prémer Fitxers/Exportar com Mp3.
En el cas que la vulguem penjar en el Blog ens hem de crear una compte al
www.Goear.com i penjar la cançó. un cop fet hem de seleccionar l'enllaç que ens donen i posar-lo al text del blog (des de "Modificar l'html").

Aqui us mostro la cançó: